përzgjedhja duke

Gjashtë faktorët që lidhen me jetën e mban:

(1) të ngarkesës P [N / mm2] ngarkesës

Sa më e madhe të ngarkesës, më të shkurtër Jeta e shërbimit të mbajtur; ngarkesës luhatje, aq më i madh ndikimi në jetën e mbajtur, më të shkurtër jetën aq më i madh duke mbajtur; në çdo rast, ngarkesa maksimale nuk mund të kalojë teorike ngarkesën maksimale të lejueshme. madhësi ngarkesës është i barabartë me ngarkesen aktuale e punës e ndarë nga zona e projektuar të mbajtur, formula është P = F / (D * B).

(2) me shpejtësi V [m / s] dhe vlera PV

Duke jetës varet nga vlera PV të madhësisë, që është, ngarkesa aktuale P [N / mm2] dhe rrëshqitje shpejtësisë V [m / s] produktit, vlera e PV është më i vogël, sa më gjatë të jetë duke mbajtur.

(3) Temperatura T [oC]

Duke jetës është gjithashtu e varur nga temperatura e mbajtur kur përdoret, kështu që në përzgjedhjen e projektimit duhet të marrë parasysh komponentët relevante të karakteristikave ftohjes.

(4) thyerje sipërfaqja e pjesëve të veshin

Vrazhdësi e sipërfaqen e kontaktit me ndikim në pjesët e rëndë duhet të jetë midis Ra0.2 ~ Ra0.8, duke mbajtur kuvendi dhe përdorimin e procesit nuk mund të ketë dëme të mprehtë të medias në sipërfaqe duke mbajtur.

(5) materiali sipërfaqja e pjesëve të rëndë, sipërfaqe vrazhdësi e pjesëve rëndë është një faktor që ndikon në jetën e shërbimit të bushings, në rrethana normale një sipërfaqe kërkohet ≤ 0.4μm KA.

(6) faktore te tjere si projektimin vend duke, kushtet e lubrifikimit.


WhatsApp Online Chat !