избор на лого

Шест фактори поврзани со лого живот:

(1) транспорт P [N / mm2] транспорт

Колку е поголем товар, пократок век на лого; толку е поголема флуктуација оптоварување, поголема влијание врз животот на лого, пократок животниот век на лого; во секој случај, максимално оптоварување не може да надмине теоретскиот максимум дозволените оптоварување. оптоварување големина е еднаква на вистинската работа оптоварување поделено со проектирана површина од лежиштето, формулата е P = F / (D * B).

(2) брзина V [m / s] и PV вредност

Имајќи живот зависи од PV вредност на големината, тоа е, фактичката оптоварување P [N / mm2] и лизгање брзина V [m / s] производ, PV вредност е помала, толку подолго траење на лого.

(3) на температура T [oC]

Имајќи живот е исто така, зависи од температурата на лого кога се користи, па во изборот на дизајнот треба да се разгледа на релевантните компоненти на карактеристиките на ладење.

(4) на површината грубост на делови носат

Рапавост на површината на контакт со лого на мелење делови треба да биде помеѓу Ra0.2 ~ Ra0.8, со лого на собирање и употреба на процесот не може да има остар медиуми оштетување на површината на лого.

(5) на површина материјал на мелење делови, на површината грубост на мелење делови е фактор кој влијае на услугата живот на чаури, под нормални околности површина бара ≤ 0.4μm Ка.

(6) други фактори, како што се дизајн на лого седиштето, условите за подмачкување.


WhatsApp Online Chat !